Siirry sisältöön

Vapaaehtoistyö

Villa Elban kautta voit osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoimintaan joko vapaaehtoisena tai organisaationa.

Ohjelman tavoitteena on vahvistaa nuoren työelämätaitoja ja tarjota kokemusta aktiivisesta kansalaisuudesta. Vapaaehtoinen toimii paikallisyhteisön hyväksi ja saa mahdollisuuden olla mukana edistämässä solidaarisuutta.

Ohjelmasta haettava hanketuki kattaa nuoren matka- ja ylläpitokuluja, kielikoulutuksen sekä vapaaehtoiselle maksettavan taskurahan. Nuoret ovat myös vakuutettuja hankkeen aikana. Hakuaikoja on kolmesti vuodessa ja vapaaehtoistyöhankkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen hakuaikaa.

Organisaatioille:

Tarjoamme tukea ja neuvontaa kuntien nuorisotoimille, yhdistyksille ja kaikille vapaaehtoisten vastaanottavana organisaatioista toimimisesta kiinnostuneille yleishyödyllisille tahoille. Vapaaehtoistyötä voi tehdä esimeriksi nuoriso- ja kulttuurityössä, harrastustoiminnoissa, vanhus- ja vammaispalveluissa ja ympäristönsuojelussa. Vapaaehtoistyöntekijän vastaanottaminen sopii erinomaisesti tahoille jotka ovat kiinnostuneita kehittämään monikulttuurisuustaitojaan omassa organisaatiossaan sekä löytämään uusia näkökulmia työpaikan arkeen.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneelle:

Kaksi vapaaehtoisnuorta Villa Elban laiturisaunalla kansallispuvut päällä

Eurooppalaiset vapaaehtoisnuoret Betul ja Jessie

Laajojen verkostojemme kautta tarjoamme sekä lyhyt- että pitkäkestoisia vapaaehtoispalvelupaikkoja eri puolilla Eurooppaa. Toimimme vapaaehtoisen tukiorganisaationa koko hankkeen ajan tarjoamalle tukea ja neuvontaa kaikissa vapaaehtoispalveluun liittyvissä asioissa.

Pitkäkestoiset vapaaehtoispalveluhankkeen ovat kestoltaan 2-12 kuukautta ja lyhytkestoiset 2 viikkoa- 2 kuukautta. Ohjelma sopii kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille, eikä vapaaehtoisille aseteta kielitaito- tai koulutusvaatimuksia. Motivaatio ja aito halu tehdä hyvää riittää!

Vapaaehtoistiimit on hankemuoto enemmän tukea tarvitseville nuorille. 2 viikosta 2 kuukauteen kestävään hankkeeseen osallistuu useita nuoria ja lähetämme usein vapaaehtoisia näihin hankkeisiin pareittain. Verkostojemme järjestämissä hankkeissa tehdään usein konkreettisia työtehtäviä kuten yleishyödyllisten kohteiden remontointia, ympäristönsuojelutyötä yms. paikallisyhteisöä hyödyttäviä tehtäviä. Hankkeissa tuetaan nuorten osallistumista monin eri tavoin, esimeriksi tarvittaessa vapaaehtoisten mukaan voi lähteä tukihenkilö joko saattajana tai olemaan nuorten tukena koko vapaaehtoisjakson ajan.

Avoinna olevat vapaaehtoistiimihankkeet Suomessa:

Vapaaehtoistiimihankkeet Suomessa (englanniksi)

Vapaaehtoispalveluun osallistuva nuori saa hankkeen aikana oppimiskokemuksia joiden avulla hän voi kehittää työelämätaitojaan, tutustua eri kulttuureihin, avartaa maailmankuvaansa ja kehittää kielitaitoaan.