Move to content

PROGRAMTJÄNSTER FÖR VUXNA

I programmen koncentrerar vi oss på äventyr och natur.

Förutom att göra saker med gott humör försöker vi röra på både kropp och hjärnceller. Vi fäster vikt vid fysisk och psykisk säkerhet i programmen. Äventyrslust i luften och gemensamma utmaningar möter våra gäster!

Vi kan leda program i Villa Elbas närmiljö eller på andra platser. Måltider, bastu-utrymmen och mötesutrymmen finns vid Villa Elba. Vi kan äta medhavd matsäck (er egen eller köpt från Villa Elbas restaurang) och koka kaffe över öppen eld.

Stora grupper delas in i mindre grupper, som har varsin ledare. Av säkerhetsskäl eller för att programmet ska fungera kan gruppstorleken ibland vara mindre, det här gäller för t.ex. paddling, rodd, bågskytte och klättring.

Vår yrkeskunniga personal hjälper er att välja de program som passar bäst för er grupp, gör ett programförslag med offert och uppdaterar programförslaget enligt era önskemål. Meddela gärna följande information ifall ni vill ha en offert från oss: namn på gruppen, antal personer, önskemål på program och målsättning med ert besök, önskemål om tidpunkt och kontakuppgifter.

 

Ledningspriser för vuxengrupper

Grundpris för ledning är 92 € /timme/ledare. I allmänhet har vi en ledare per max 17 personer i programmen. Större grupper än det här delas in i mindre grupper, som har varsin ledare. Av säkerhetsskäl eller för att programmet ska fungera kan gruppstorleken ibland vara mindre än 17 personer. Det här gäller för t.ex. paddling, rodd, bågskytte och klättring.

 

Ungdomscentra Villa Elba är ett av Finlands tio nationella ungdomscentrum. Ungdomscentrumens uppgift är att stöda ungdomars delaktighet, uppväxt och utveckling. Överskott som vi får från vår verksamhet används till att utveckla Villa Elbas verksamhet. Genom att använda våra tjänster stöder ni samtidigt vårt ungdomsarbete!

                             

HAPPI HOUR 30 – 45min

Uppfriskande övningar och lekar på gårdsplanen som sätter fart på blodcirkulationen. Passar t.ex. i samband med utbildningstillfällen eller möten!

UTFÄRD MED ALLA SINNEN I NATUREN 1-2h

En rofylld utfärd med alla sinnen i närheten av Villa Elba.

DÖDAREKORRENS ÄVENTYR 1,5-2h

Populär klassiker! Gruppen får en gemensam utmaning och kluriga uppgifter att klara av tillsammans.

FYRÄVENTYR 2-3h

Vi vandrar till Harrbåda fyr, längs vägen samarbets- och problemlösningsuppgifter för gruppen. Framme vid fyren är det dags för spökhistorier, lokalhistoria och fågelskådning från fågeltorn.

KREATIVITETSVERKSTAD 1-2h
Underhållande och roliga övningar som görs tillsammans och skilt för sig. Programmet inspirerar till kreativt tänkande.

HELDAG PÅ SÖDRA TRUTKLIPPAN 6 h
Vi åker motorbåt till ön Södra Trutklippan, gör lunch tillsammans och värmer bastun.

ORIENTERING 2 h
Leta efter fasta kontroller på traditionellt sätt med karta och kompass i Elba-Harrbådaterrängen!

GEOCACHING 1 h

Introduktion i geocaching samt sökande efter träningscacher inom Villa Elbas gårdsplane-område.

TJÄRSTADEN 2-5h

Ett historiskt stadsäventyr som utspelar sig i Karleby under början av 1800-talet. Vi handlar med tjära och upplever staden från en ny synvinkel.

UTBILDNINGSPROGRAM FÖR BANKRÅNARE 2-3h

Målsättningen med utbildningsprogrammet är att hitta varje deltagares starka sidor – inför det stora bankrånet. Programmet utförs i centrum.

PADDLINGSUTFÄRDER 1,5-4h

Vi planerar en fin paddlingsutfärd med beaktande av deltagarnas erfarenheter samt väderförhållandena. På Gamla hamnsviken eller t.ex. Perho å. Vi har öppna kanoter (kanadensare) samt tvåmanskajaker!

ESCAPE ROOM  1,5h

Gruppen har begränsad tid att lösa olika gåtor, uppgifter och mysterier som finns i stugor på Villa Elbas gårdsplaneområde.

SNÖSKOUTFÄRD/SPARKSTÖTTINGSAFARI2-3h

Föreställ dig en stig genom en snöig skog eller längs med havsisen i vårvintersolen!

KLÄTTRING OCH BÅGSKYTTE 1,5 – 3 h

Vid Elba sker klättringen i form av korgklättring och vid Idrottsgården i form av väggklättring med toppsäkring. Klättringen och bågskyttet sker nära varandra, så att man kan följa med vad som händer i båda grenarna.

ELBAS SURVIVORS  2,5 h

Lekfull tävling för er arbetsgemenskap! I tävlingen testas vildmarks- och förstahjälpkunskaper. Enbart för stora grupper. Be om offert!