Move to content

Program på egen hand

Det går att ordna eget program i Villa Elbas gårdsplaneområde och i närmiljön.

Ungdomscentra Villa Elba är beläget på en naturskön plats, vid stranden av Bottenviken. Där vårt gårdsplaneområde slutar, där börjar Rummelö-Harrbåda fågelskyddsreservat.

Längs stigen finns två fågeltorn och en fågelplattform. Broschyr:

Simstrand och hav, beach volley-nät på stranden, eldplatser och grilltak, två lekplatser och olika samlingsplatser för olika grupper gör att det finns många möjligheter för olika grupper.

  • Ta en titt på vårt gårdsplaneområde på förhand! GÅRDSKARTA

Tillgänglighet

Det är möjligt att röra sig utan hinder inom vårt gårdsplaneområde. Från parkeringsplatsen till grilltaket går en träspång som är 100 cm bred. Träspångarna är byggda i november-december 2014 som ett projekt för unga volontärer (Nr 10 på gårdskartan).

Vår fågelplattform (Nr 11 på gårdskartan) har en lång ramp, vilket gör att man kommer upp också på hjul.

Utrustning
De barn, ungdomar och vuxna som deltar i våra program kan vid behov låna kläder. Vi kan låna ut gummistövlar, regnkläder och olika varma kläder. Våra lånekläder räcker dock inte till en hel grupp. För lägerskolor finns förutom utespel också brädspel att låna!

Orienteringsbana

Ungdomscentra Villa Elba har med medel från Stiftelsen Brita Maria Renlunds Minne låtit göra 20 fasta kontroller i skogarna i området Sandstrand. Kontrollerna får fritt användas av alla som är intresserade av orientering. 

Med hjälp av de 20 kontrollerna kan man göra olika banor, med olika startplatser.

Vi publicerar inte koderna som finns på de olika kontrollerna. Ni får en lista från naturskolan.

Feedback, förfrågningar, förbättringsförslag och anmälningar om fel till naturskolan, tlf 050- 366 1833, e-post: luontokoulu (at) kokkola.fi

Ni kan också orientera med hjälp av mobilappen MOBO (linkki https://mobo.suunnistus.fi/). Ladda ner appen från din appleverantör och sök banan med sökordet elba. Det här är ett lätt sätt att ordna orientering för skolgrupper!

Vänligen ta kontakt med oss ifall ni kommer till Villa Elba med en grupp för program på egen hand. På så sätt så kan vi undvika trängsel och se till att alla våra gäster har en trevlig dag! För en liten avgift får ni nycklarna till lådorna där det finns ved, fråga i Villa Elbas reception.

 

För mer information

Villa Elba tlf. 06 831 3400, elba(at)kokkola.fi