Nuorisovaihdot, seminaarit ja leirit

Villa Elba tukee ja opastaa nuorisoryhmiä toteuttamaan Erasmus+ Youth in Action ohjelman kautta rahoitettuja nuorisovaihtoja.

Nuorisovaihdoissa eri maista tulevat nuorisoryhmät suunnittelevat ja toteuttavat tapaamisen omien ideoidensa pohjalta.

Tapaamisen teemana voi olla mikä tahansa nuoria kiinnostava aihe: musiikki, kulttuuri, ihmisoikeudet, ympäristöasiat tai urheilu. Nuorisovaihdon aikana osallistujat saavat mahdollisuuden pohtia teemaan liittyviä asioita monikulttuurisessa ilmapiirissä tutustuen uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Nuorisovaihdoissa on yleensä yhteisenä kielenä englanti, joten usein kielitaitokin kohenee mukavasti.

Nuorisovaihtoja järjestetään niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa ja laajojen verkostojemme kautta löydämme helposti sopivia kumppaneita toteuttamaan nuorisovaihtoja suomalaisten ryhmien kanssa.

Villa Elban kautta on mahdollista osallistua kansainvälisille leireille. Leirien teemat vaihtelevat kulttuuriaiheista urheiluun ja ympäristöön. Leirit ovatkin erinomainen tapa saada ensikosketus kansainväliseen toimintaan! Leirejä järjestää kokeneet kumppanimme eri puolilla Eurooppaa. Olemme tehneet kumppaneidemme kanssa yhteistyötä vuosien ajan ja todenneet heidät osaaviksi ja luotettaviksi leirinjärjestäjiksi, joten leireille osallistuminen on turvallinen ja tuettu tapa tutustua Eurooppaan.

 

 

 

 Slovakia Training Seminar

Seminaarin nimi Leader of the Future
Aika kevät 2020
Paikka Kosice, Slovakia
osallistujat yli 18v nuorten kanssa toimijat
kulut ei osallistumismaksua, Erasmus+ matkatuki  275€/osallistuja
Teema ja toiminta Kuinka olla parempi ohjaaja nuoriso-ohjelmissa (nuorisovaihdot, kesäleirit, vapaaehtois- projektit)

 

Villa Elban koordinoimat

nuorisovaihdot 2020

Saksa

Nuorisovaihdon nimi EUROVISIONEN – Freizeit kreativ gestalten
Aika 2-8.8.2020
Paikka Jugenburg; Neuerburg, Saksa
Teema ja toiminta Eurovisionen nuorisovaihdossa 8 nuoren ryhmä on kumppanina Erasmus+ Youth in Action ohjelman tukemassa ohjelmassa.   Nuorisovaihdon teemana on ystävyys, rajat ylittävä yhteistyö taiteen, musiikin, teatterin valokuvauksen, tanssin,  ja  geokätkeilyn keinoin. Muut ryhmät tulevata Belgiasta, Ranskasta, Luxembourgista,  ja Saksasta. Ohjelmassa työpajoja, urheilua ja pelailua sekä illanvietot eri maista. Vieraillaan myös Trierissä, Luxembourgissa….
Lisätietoja video 2019 nuorisovaihdosta jossa oli mukana myös suomalainen ryhmä Lapualta

https://www.youtube.com/watch?v=4nVKVfGDKKc&feature=emb_title

 

Nuorisovaihdon nimi Media on tour- natural boarder and limits
Aika 19-25.7.2020
Paikka Youth Hostel Echternach, Luxembourg majoitus. Kiertomatka Saksan ja Luxemburgin rajalla
Teema ja toiminta Media on tour nuorisovaihdossa Suomesta Kälviän 4H;n  7 osallistujan nuorisoryhmä  on kumppanina. Nuorisovaihdossa he s tutustuvat Saksan ja Luxembourgin raja-alueeseen  Our- ,Sauer-  ja Mosel joen rantaa myöten pyöräillen, meloen ja kävellen. Päivämatkojen aikana tehdään media projekteja pienissä ryhmissä. Aiheena avoin Eurooppa. Matkan aikana opitaan myös käyttämän media tekniikkaa. Nuorisovaihto on Erasmus+ Youth in Action ohjelman tukema.
Lisätietoja Kaustisen 4H järjstöstä. https://www.youtube.com/watch?v=JCKxPHNgEvE

video 2018 https://medien.rlp.de/medienpaedagogik/radmedienprojekt2018/

 

Unkari

Nuorisovaihdon nimi P.O.W.E.R
Aika Elokuu 2020
Paikka Zeged, Unkari
Osallistujat 5 osallistujaa 18-30v + 1 ohjaaja
Kulut ei osallistumismaksua Erasmus+ matkatuki 275€/ osallistuja
Teema ja toiminta P.O.VE.R Nuorisovaihtoon on Suomesta lähdössä Keskipohjalainen vapaa 6 osallistujan ryhmä 18-25v nuoria. Vaihdossa jossa tutustutaan traditioihin taiteen ja urheilun kautta ja motivoidutaan käyttämään omaa luovuuttaan ja olemaan aloitteellisia Ohjelma sis. Kansanmusiikkia, tanssia, maalausta, arkkitehtuuria, toteutetaan monikulttuurisia urheilu pelejä ja opitaan terveellistä elämäntapaa. Nuorisovaihto on Erasmus+ Youth in Action ohjelman tukema

Italia

Nuorisovaihdon nimi GREEN-GO
Aika 7-18.7.2020
Paikka Torino, Italia
Osallistujat 5 osallistujaa 18-25 vuotiatia + 1 ohjaaja yli 18 v.
Kulut Osallistuja maksu 50€/osallistuja sis ohjelma, majoitus ja ruokailut, Matkatuki Erasmus+ Youth in Action ohjelmasta 360€/ osallistuja
Teema ja toiminta Green GO nuorisovaihtoon Italiaan lähtee 6 osallistujan vapaa nuorisoryhmä 18-25vuotiaita nuoria. Nuorisovaihdossa pohditaan kriittistä kuluttamista ja kestävää kehitystä.. Elämäntyylimme vaikuttaa paikallisesti, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti mutta joskus ratkaisut ovat ratkaisut ovat kaukana todellisista mahdollisuuksistamme. Aloitamme eri näkökulmista. Mukana on 6 Euroopan  maata. Teemme käytännön toimenpiteitä maataloudessa, ruoanvalmistuksessa, opettelemme paperin ja muovin kierrätystä päivittäisessä elämässämme. Loppujen lopuksi tekemällä oppiminen on paras tapa oppia. Teemme simulaatio harjoituksia, mainoskampanjoita ja roolipelejä, tanssi ha video työpajoja ympäristön suojelusta sekä kulttuuri vierailuja.