Siirry sisältöön

Nuorisoalan alueellinen koordinaatio ja kotikansainvälisyystoiminta

Hanke sisältää Klassisen nuorisotyön alueellisen koordinaation sekä kotikansainvälisyystoiminnan kehittämisen Keski-Pohjanmaan ja ruotsinkielisen Pohjanmaan alueella. Nuorisokeskus Villa Elba koordinoi hanketta Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston (AVI) tuella. Hankkeessa kehitetään alueemme nuorisotyötä ja sen palveluja yhdessä kunnallisen nuorisotyön kanssa. Kotikansainvälisyystoiminnassa tarjotaan työkaluja kansainvälisyys- ja monikulttuurisuuskasvatuksen toteuttamiseen osana arkipäivän nuorisotyötä alueemme nuorille.

Kuvassa osallistujia kokouspöytiensä ääressä

Aluekoordinaattorien valtakunnallisen verkoston tapaamiset

Koordinaatio on jatkoa hankkeille: Maakunnallinen Nuorisotyö Keski-Pohjanmaalla ja ruotsinkielisissä kunnissa Pohjanmaalla 2020, Maakunnallinen Nuorisotyö Keski-Pohjanmaalla ja Pietarsaaressa 2019 sekä Kotikansainvälisyys 2017-2019.

Koordinaatio sisältää:

  • Säännöllisiä tapaamisia kuntien nuorisotyöntekijöiden kanssa, tukien heidän työtään toiminnan kehittämisessä, arvioinnissa, suunnittelussa ja toteutuksessa.
  • Alueellinen koordinointi vahvistaa alueen nuorisotyön roolia, tekee aktiivista yhteistyötä Aluehallintoviraston kanssa ja pitää huolta, että alueella toimii säännöllisesti kokoontuva, suunnitelmallisesti toimiva, kuntarajat ylittävä, yhteistyöverkosto, joka pystyy tehokkaasti vastaamaan alueen nuorten tarpeisiin.
  • Kansainvälisten vapaaehtoisten koordinaatiota kuntiin, International Club -toiminnan kehittämistä ja nuorisovaihtojen sekä Kv-leirien toiminnan tukemista.
  • Opintovierailut nuorisotyön toimijoille kotimaassa ja ulkomailla.

Toiminnan tavoitteena on:

Ihmisiä ringissä vihreällä nurmikolla

Nuorisovaltuustojen alueellinen tapaaminen

Vahvistaa nuorisotyön alueellisia verkostoja ja yhteistyötä, sekä yhteistyötä nuorisoalan valtakunnallisiin osaamiskeskuksiin. Tuemme nuorisotyön ammatillisuuden kehittymistä.

  • Vahvistaa, koordinoida ja kehittää KeskiPohjanmaan ja ruotsinkielisen Pohjanmaan alueen nuorisotyön verkostoja
  • Tunnistaa kuntien nuorisotyön ajankohtaiset kehittämistarpeet ja tukea yhteistyössä niihin vastaamisessa
  • Nuorisotyön profiilin nostaminen alueella
  • Edistää yhteydenpitoa aluehallintoviraston sekä alueen nuorisotyön välillä

Lue vuoden 2021 toiminnasta allaolevasta linkistä!

Alueellisen nuorisotyön kehittäminen 2021_

 

Koordinaattoritiimi:

Ritva Saarikettu

ritva.saarikettu@villaelba.fi

+358 500 902 330

Mia Salonen

mia.salonen@villaelba.fi

+358 40 514 5470