Siirry sisältöön

Esteettömyydestä ja saavutettavuudesta EU on ohjeistanut direktiiveillä jäsenvaltioita. Tämä on erittäin hyvä asia yhdenvertaisuusnäkökulmasta, kaikilla tulisi olla yhtäläiset mahdollisuudet liikkua sekä asioida ja hankkia tietoa, vaikkakin se teettää meillä toimijoilla aika paljon töitä ja kuluja.

Esteettömyys pitää suurelta osin sisällään fyysisen liikkumisen mahdollisuuksia kun taas saavutettavuus liittyy usein digitaalisen ym. tiedon hankintaan ja omien asioiden hoitamiseen.

Villa Elbassa toteutetaan tammikuun aikana sekä esteettömyys- että saavutettavuuskartoitus itsearviointina. Esteettömyyden osalta tiedämme jo tässä vaiheessa, että on asioita, joista meidän pitää huolehtia mutta lopullinen listaus ei vielä ole valmis. Kun tieto on kerätty, arvioidaan yhdessä tarvittavat toimenpiteet ja tehdään niille aikataulu. Tiedämme nyt jo että vanhat 1800 ja 1900 luvun rakennukset eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia, eikä niistä välttämättä saada sellaisia mutta pyrimme parantamaan ne asiat joita pystymme.

Samalla käydään myös saavutettavuusdirektiivin kriteerit läpi ja tarkistetaan onko kaikki kuten pitää. Tässä vaiheessa uskon että suurin osa esim. nettisivujemme osalta on aika hyvällä mallilla koska uudistimme niitä n. vuosi sitten. Mutta mikäli tulee esille kehittämistarpeita, tulemme toimimaan samalla tavalla kun esteettömyyden kanssa, arvioidaan yhdessä tarvittavat toimenpiteet ja tehdään aikataulu.

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistäkin asioista asiakkailtamme, siellähän se paras tieto on. Palautetta voi antaa netin, somen, s-postin kautta tai puhelimitse. En lupaa että pystymme heti korjaamaan etenkin isommat asiat, mutta lupaan että kuuntelemme ja kuulemme viestin.

Catarina Silvander

toimitusjohtaja