Siirry sisältöön

Blogi: Lionsleiri kesällä 2019

Blogi: Lionsleiri kesällä 2019

Leiriohjaajan kooste kesän Lionsleiriltä

Sunnuntai 21.7.

Leiri alkoi sunnuntaina. Nuoret olivat saapuneet Suomeen jo pari viikkoa ennen leiriä, osa oli ollut tämän ajan isäntäperheessä ja osa mökillä. Nuoret saapuivat iltapäivän aikana Villa Elbaan. Nuoret majoittuvat Villa Elban mökkeihin, ja illanviettopaikaksi heille oli varattu Vanha Villa.

Kokoonnuimme Villa Elban pihalle keskinurmelle, jossa leirin toinen ohjaaja Vesa veti hetken erilaisia tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä. Melko pian oli kuitenkin aika nuorten mennä iltapalalle ja me ohjaajat ohjeistimme yövalvojat tehtäviinsä.

Maanantai 22.7.

Ensimmäisen leiripäivän ohjelmassa oli tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä sekä sääntöjen läpikäyntiä. Leiriläiset olivat 14 eri maasta ja heitä oli yhteensä 26, joten toisiinsa tutustuminen oli ensiarvoisen tärkeää, vaikka iso osa tunsikin toisensa jo parilta ensimmäiseltä Suomessa viettämältään viikolta. Tänä päivänä oli myös ensimmäisten maaesittelyjen aika – jaoimme maaesittelyt kahdelle päivälle, ettei tarvitse kuunnella 14 maaesittelyä yhteen putkeen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiistai 23.7.

Toinen leiripäivä alkoi heti aamusta aikaisin, lähdimme jo 8:30 bussilla kohti Lohtajaa. Päivän ohjelmassa oli Vattajan rannalla käyminen sekä Ohtakariin tutustuminen.

Ohtakarissa kävimme luontopolulla ja leiriläiset pääsivät myös veneajelulle.

 

 

 

 

 

Lounaan jälkeen menimme loppuiltapäiväksi rannalle, jossa nuoret saivat SUP-lautailla, uida, pelata lentopalloa – ja paikallinen klubi on myös varannut nälkäisille nuorille välipalaa ennen takaisin Kokkolaan lähtemistä.

Villa Elbaan saavuimme sopivasti päivälliselle, jonka jälkeen oli vuorossa loput maaesittelyt. Maaesittelyjen jälkeen oli perus iltaohjelma – iltapala ja vapaata hengailua Vanhassa Villassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskiviikko 24.7.

Keskiviikon vietimme Kokkolassa. Lämpötila nousi heti aamusta hellelukemiin, mutta nuoret pelasivat silti mölkkyä ennen kuin lounaan jälkeen kaupungin keskustaa.

Keskustassa oli ohjelmassa Tervakaupunkiseikkailu, jonka avulla nuoret tutustuivat Kokkolan historiaan tarinan ja henkilöiden kautta. Kaupunkiosion jälkeen oli vuorossa Tervakauppapeli, jossa nuoret tutustuivat vanhoihin kauppa- ja laivareitteihin.

Kaupunkiseikkailun jälkeen nuorilla oli vielä aikaa olla keskustassa ennen Villa Elbaan lähtöä. Villa Elbassa oli ohjelmassa vielä saunaa ja uimista, se varmasti kelpasi hikisen ja kuuman päivän jälkeen! 

Torstai 25.7.

Torstaina oli vuorossa retki Pietarsaareen. Siellä nuoret pääsivät opastetulle kaupunkikierrokselle tutustumaan Pietarsaareen. Retken jälkeen oli ohjelmassa vain vapaata olemista, sillä moni alkoi olla jo aika väsynyt ja leiriä oli kuitenkin vielä monta päivää jäljellä.

Perjantai 26.7.

Perjantaina lähdimme tutustumaan Reisjärveen. Kävimme ensin kahdella uudella koululla, joista alakoulu

Lounaan söimme Reisjärven terveyskeskuksessa, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kohti luontopolkua. Luontopolku oli erittäin hieno ja saimme paljon tietoa alueen eläimistä ja historiasta.

Kaikki olivat aika poikki luontopolun jälkeen sillä lämpötila oli n. +30 astetta, eikä tosiaankaan ollut ihme että bussi hiljeni melko nopeasti Reisjärveltä lähtiessä. Pitkän päivän jälkeen Villa Elbassa leiriläisiä odotti päivällinen ja sauna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantai 27.7.

Lauantaina ohjelmassa oli vapaaehtoista jousiammuntaa, johon iso osa leiriläisistä mielellään osallistui. Muu aika käytettiin lähinnä illan ohjelman suunnitteluun ja pakkaamiseen, sillä seuraavana päivänä oli kaikilla lähtö edessä. Illalla nuorten isäntäperheet tulivat vierailemaan, heille oli tarjolla kahvia ja pullaa sekä muutama puheenvuoro Lions Clubin taholta. Sää oli onneks jälleen hyvä, koska tilaisuus vietettiin rannalla.

Sunnuntai 28.7.

Sunnuntaina saateltiin leiriläiset matkaan, kuka juna-asemalle ja kuka lentokentälle – joku nuorista taisi vielä jäädä Suomeenkin. Leiri oli kiva ja antoisa myös näin ohjaajan näkökulmasta, mutta kyllä sitä on aina loppuleiristä aika poikki itse kukin 🙂