Siirry sisältöön

Asiakastarinat ja referenssit

Asiakkaidemme antamat palautteet:

FDUV har ordnat och ordnar sommarläger och familje-evenemang på Villa Elba där deltagarna är personer med olika typer av funktionsnedsättning.

Villa Elba är ett härligt och fint ställe!
Havet, naturnära, fågeltorn som alla slipper till och närheten till ett centrum vid behov gör Villa Elba till ett mycket bra ställe för oss.

Personalen är trevlig och tillmötesgående. Kommunikationen har fungerat bra för det allra mesta. Vi känner att vi vågar säga våra önskemål utan att vara obekväma och vi upplever att våra önskemål tas på allvar.

I somras kom feedback till kökspersonalen om bemötande: det är viktigt att hälsa när vi säger hej och svara på frågor oberoende om det är personer med funktionsnedsättning som undrar över något eller om det är FDUV:s personal. Kökspersonalen är trevlig och vad skönt att de är möjliga att vara flexibla med tider vid behov. Matallergier är viktiga att ta i beaktande. Det har för det mesta fungerat riktigt bra, senast var feedbacken att vegetarianer/veganer har glömts bort ibland. Matsalen känns ibland lite trång när vi är stort gäng på Villa Elba på samma gång.

För vår målgrupp är det lite knepigt med högsängar då de flesta deltagare inte tar sig upp i sådana, likaså med loften. Det är endast ledarna som sover i högsängens högre säng och på loften. Därför är det så bra att vi har tillgång till flera sängar än vad vi behöver. Höga trösklar i stugorna orsakar också besvär för en del av vår målgrupp.

Ett stort önskemål är ledstänger vid trappan till stugorna.
Om det inte är möjligt att få ledstänger till alla stugor föreslår vi att några stugor prioriteras.

Elba-salen är ett bra, stort och luftigt föreläsningsutrymme. Vad skönt att få stöd av bra teknikhjälp vid behov.

Naturskolan fungerade tidigare till belåtenhet. Under senare tid har Naturskolans personal inte behärskat svenska så bra. Aktiviteter för vår målgrupp har varit lite för svåra. Vi gillar Naturskolans program och mentalitet, men mera anpassat program enligt vår målgrupp önskas framöver.

Vi ser fram emot fortsatt samarbete!

Tina Holms, läger- och föreningskoordinator

Camilla Forsell, projektkoordinator för Familjen i centrum

 

 

Yritysjuhla Elbassa

Vietimme yrityksemme 30 vuotisjuhlat Villa Elbassa ja kiitämme Elban henkilökuntaa hyvin sujuneista järjestelyistä ja tarjoiluista. Voimme suositella Villa Elbaa vastaavanlaisten juhlien järjestäjäksi.

Mesmec Oy Ab

 

 

Kiitos mukavasta Tyhy-illasta Villa Elbassa!

Tänä vuonna oli minun vuoroni järjestää ohjelmallinen, rento illanvietto eri puolilta Suomea oleville kollegoilleni asiapitoisen päiväohjelman jatkeeksi. Viime vuonna vierailimme Torniossa, jossa laskimme kumiveneellä Kukkolankosken ja paistoimme varrassiikaa avotulella. Piti keksiä pohjalainen vastine tapahtumalle, jolloin otin yhteyttä Marjatta Roikoon,  Villa Elbaan.

Rannikkokaupungissa kun ollaan, niin merellinen ohjelma oli heti etusijalla. Haastava ajankohta syyskuun puolessa välissä kuitenkin mietitytti. Piti saada vaihtoehdoksi myös jotakin sisätiloissa toteutettavaa, jos keli kävisi aivan mahdottomaksi. Siitä tuli välittömästi Escape-room osaksi ohjelmaa. Kanootit ja kajakit olivat entuudestaan tuttuja aiemmista tyhy-päivistä, mutta kun sitten näin 8 hengen suppilaudan, olin aivan myyty! Itse en ole koskaan suppaillut ja nyt sitten mahdollisuutena valtavan kokoinen lauta, jossa vielä mukana seitsemän muutakin. Ilman muuta ohjelmaan!

Kaikki sujui Elbassa suunnitellun mukaisesti ja kaikki olivat tyytyväisiä aktiviteetteihin ja niiden toteutukseen. Ruoka oli aivan mahtavaa, kuten oli tiedossakin. Tuo itsepalvelu pää- ja jälkiruoan osalta mahdollisti jokaiselle riittävän ison annoksen ja tarvittaessa santsauksenkin. Kun tuohon vielä tuli lisämausteeksi tilaamamme koomikon OA:n terapeuttinen esitys ennen jälkiruokaa ja sen aikana, oli ruoan sulaminen taattua.

Syyskuinen illanviettopäivä koitti juuri niin sateisena ja tuulisena kuin pelkäsimmekin. Olipa hyvä asia, kun olimme osittain varautuneet keliin varaamalla Escape-roomin. Sinne ilmoittautui heti puolet porukasta ulospääsyä ratkomaan. Suppailun suhteen kaatosade, ukkonen ja vielä raekuurokin vähän mietitytti, mutta onneksi sade ja tuuli hellitti, juuri ennen h-hetkeä.

Sulloiduimme märkäpukuihin toinen toistamme tukien ja lopulta näytimme varsinkin urheilullisilta tiukoissa asuissamme. Kävi ilmi, että kukaan meistä ei ollut aiemmin suppaillut. Mielenkiintoinen ja haastava ”cruisailu” oli tulossa. Viitalan Timo Elbasta veti pienen kuivaharjoittelun rannalla ennen lautan vesille laskemista ja tuli onneksi kippariksi mukaan. Sitten koitti h-hetki ja menoksi.

Ensimmäinen minuutti oli melkoista taistelua epäuskon kanssa. Eihän tässä nyt voi päällä pysyä. Jalat tärisivät kuin horkassa. Vähitellen jalat ja aistit jotenkin sopeutuivat laudalla seisomiseen ja homma alkoi sujua. Kiersimme lopulta tunnin lenkin ensin Mustallekarille, siitä messualueen rantaan ja takaisin.

Välillä vauhti ainakin tuntui jo melkoiselta ja maisemat suorastaan vilisivät silmissä! Hikihän se suppaillessa tuli, kukaan ei tippunut laudalta ja kaikille jäi mahtava fiilis kokemuksesta.

Isolla laudalla suppailua voi ehdottomasti suositella tyhy-päivän ohjelmaksi. Vasta-alkajillekin.

Timo Lehto

kirjoittaja on Keskipohjanmaan koulutusyhtymän taloussuunnittelija, joka toi kollegansa eri puolilta Suomea vierailemaan Villa Elbaan.