Green Key

Villa Elba uuteen Green Key aikakauteen!

Green Key on kansainvälinen matkailualan ympäristösertifikaatti.

greenkey.jpg

Green Key sertifikaati on myönnetty maailmanlaajuisesti yli 2500 hotellille tai muulle majoitusalan toimijalle 55 eri maassa. Green Keyn taustalla on suuri kansainvälinen ympäristökasvatusjärjestö FEE (Foundation for Environmental Education).

Green Key myönnettiin nuorisokeskus Villa Elballe huhtikuussa 2017 ensimmäisenä nuorisokeskuksena Suomessa.

Lue lisää Green Keystä ja sen tavoitteista:

Tietoa Green Keystä Suomessa http://greenkey.fi/

Tietoa Green Keystä maailmalla http://www.greenkey.global/

Mitä Green Key tarkoittaa Villa Elbassa?

  1. Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme Green Keyn kriteereiden ja ympäristöpolitiikkamme mukaisesti siten, että tavoittelemme tulevaisuudessa ympäristökuormituksemme vähentämistä, asiakkaiden kestävien valintojen tukemista sekä kestävämpien valintojen esille tuontia toiminnassa.
  2. Olemme päättäneet vuosittaisia ympäristötavoitteita ympäristökuormituksen vähentämiseen, työmenetelmien kehittämiseen sekä ympäristöasioista viestimiseen asiakkaille.

Mitä olemme jo tehneet?

  • Olemme kehittäneet työmenetelmiämme ja hankintojamme ympäristölle myönteisempään suuntaan:

kiinteistönhuollossa siirryimme käyttämään energiapihimpää valaistusta, seuraamaan energian- ja vedenkulutustamme aiempaa tarkemmin, vaihdoimme yleisten tilojen WC- ja suihkukalusteita vähemmän vettä käyttäviin

siivouksessa siirryimme ympäristömerkittyihin pesuaineisiin ja kehitimme työmenetelmiämme siten, että voimakkaita pesuaineita tarvitaan aiempaa vähemmän. Vaihdoimme myös kaikki paperipyyhkeet ja WC- paperit ympäristömerkittyihin tuotteisiin

keittiössä lisäsimme lähi- ja luomuruokavalikoimaa sekä kehitimme työmenetelmiämme niin, että vettä kuluu tiskauksessa aiempaa vähemmän. Tulevaisuudessa tulemme myös etsimään uusia keinoja ruokahävikin vähentämiseksi

majoitustiloissamme helpotimme asiakkaiden jätteiden lajittelua parantamalla jäteasioiden merkintöjä ja lajitteluohjeita. Lisäksi majoittujien saatavilla on kattava vinkkikansio omien luontoretkien suunnittelun pohjaksi Kokkolan alueella.

ympäristötietoisuuden lisäämiseksi olemme työskennelleet luontokoulun toiminnan puitteissa jo yli 25 vuotta, mutta nyt tuomme ympäristövinkkejä enemmän näkyviin kaikille asiakkaillemme sekä majoitustiloihin.

Me Villa Elbassa lupaamme kehittää toimintaamme tulevaisuudessa entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Tekniset ratkaisut, tulevaisuuden tavoitteet ja henkilökuntamme kehittyvä toimintakulttuuri eivät kuitenkaan yksin riitä. Tarvitsemme myös asiakkaidemme apua ja osallistumista! Ilman apuasi ympäristötavoitteemme saattavat jäädä tavoittamatta tai jäädä vaillinaisiksi.

Mitä sinä voit tehdä?

Kotitalouksien kolme suurinta ympäristöä kuormittavaa tekijää ovat asuminen ja energia (noin 30%), ruoka (vajaat 20%) sekä liikenne (xx %). Näihin kolmeen suurimpaan kuormitustekijään kannattaa kiinnittää huomiota myös tullessasi vieraaksi nuorisokeskus Villa Elbaan.

Voit auttaa meitä ainakin

- käyttämällä vettä kohtuullisesti majoitustiloissa

- tuulettamalla majoitustiloja vain lyhytaikaisesti ja sulkemalla ovet ja ikkunat

- tutustumalla mökkien jätelajitteluohjeisiin ja noudattamalla niitä. Mitä vähemmän lajittelemme jätteitä väärin, sitä vähemmän jätettä joudutaan kuljettamaan laitosten välillä edestakaisin ja sitä vähemmän joudutaan polttamaan sellaista jätettä, jota olisi vielä voitu hyödyntää uudelleen materiaalina

- kerro meille, jos huomaat jonkin asian olevan rikki tai rempallaan – korjaamme asian

- kerro meille kehitysehdotuksesi ympäristötyöhömme liittyen! Hullummillakin ideoilla on joskus taipumus toteutua, jos niille antaa riittävästi aikaa

- ota ruokaa vain niin paljon, kuin arvelet syöväsi – vältä ruoan heittämistä roskiin.

- toivo meiltä ilmastoystävällisempää ruokaa, kun tilaat meiltä ateriapalveluja

- saavu Villa Elbaan kävellen, pyöräillen, hiihtäen, luistellen, potkukelkkaillen tai vaikka purjehtien. Autoillessa kannattaa suosia kimppakyytiä. Leirikoulua suunnittelevien kannattaa huomata, että Kokkolaan voi tulla leirikouluun myös junalla!