Ympäristö, välineet ja omatoimiset ohjelmapalvelut

Ympäristö

Nuorisokeskus Villa Elba sijaistee luonnonkauniilla paikalla Pohjanlahden rannalla. Heti pihapiiristämme alkaa  Rummelö-Harrbådan lintuvesialueen pitkospuureitistö.
Pitkospuureitin varrella on kaksi lintutornia ja lintujen katselulava. Reitin esite  ja alueen kartta.

Pihapiirimme uimaranta ja meri, lentopalloverkko rannalla, nuotiopaikat ja grillikatos, kaksi leikkikenttää sekä erilaiset kokoontumispaikat erilaisille ryhmille tarjoavat paljon mahdollisuuksia eri ikäisille asiakkaillemme.

Avaa tästä pihakarttamme! (pdf)

Avaa tästä pihakarttamme!
Avaa tästä pihakarttamme!

Esteettömyys

Pihapiirissämme on mahdollista liikkua esteettömästi. Parkkipaikalta grillikatokselle ruovikon läpi kulkeva pitkospuureitti on 100 cm leveä. Pitkospuut on rakennettu marras-joulukuussa 2014 EVS-vapaaehtoisten projektityönä. (Pihakartassa kohta 10)
Lintulavamme (pihakartassa kohta 11) on varustettu pitkällä rampilla, joten sinne pääsee myös pyörien päällä.

Välineet
Ohjelmiimme osallistuvat lapset, nuoret ja aikuiset voivat tarvittaessa lainata meiltä ulkona liikkumisessa tarvittavaa vaatetusta. Meiltä voi lainata kumisaappaita, sadevaatteita ja erilaisia lämpimiä vaatteita. Vaatteita ei kuitenkaan riitä lainattavaksi suurelle ryhmälle kerrallaan.


Lainaamme ja vuokraamme tiettyjä ympäristökasvatuksessa ja ulko-opetuksessa käytettäviä välineitä paikallisille ja alueellisille toimijoille. Meillä on myös kattavasti alan kirjallisuutta. Kysy lisää!

Pitkospuut
Pitkospuut

Omatoimiset ohjelmat

Kokkolalaiset opettajat voivat keväällä varata tiettyinä ajankohtina omatoimisia retkipäiviä Villa Elbaan. Ryhmän käytettävissä on lähiympäristössämme omatoimisesti toteutettava ohjelmapaletti, josta ryhmä saa käyttöönsä tekemänsä ennakkovarauksen mukaiset ohjelmat ja välineet.

Lue lisätietoja omatoimipakettien esitteestä!


Kaikkien asiakkaidemme käytettävissä olevat omatoimiohjelmat
Puulajitauluja ja luontopolku tehtävineen Elban pihapiirissä

Elban pihapiirissä on lintulava, kompassi, aurinkokello, ötökkähotelli sekä kymmenen puulajitaulua. Oheisen kartan avulla voit kiertää pihapiirin ja etsiä ne kaikki.

Kartan tueksi on kaksi erilaista tehtävälappua. Ensimmäinen on tietopuolinen kynä + paperi – tehtävä ja toinen toiminnallisempi tehtäväpaketti. Tehtävälaput soveltuvat parhaiten alakouluikäisille lapsille sekä lapsiperheille.

Tehtävälappu:

Tehtävälappu:


Kiintorastiradat suunnistukseen
Nuorisokeskus Villa Elba on kesällä 2014 toteuttanut Brita Maria Renlund-säätiön tuella Sannanrannan metsiin 20 kiintorastia. Rastit ovat kaikkien suunnistuksesta kiinnostuneiden käytettävissä.

20 rastin avulla voi toteuttaa erilaisia suunnistustehtäviä eri lähtöpaikoista.

Kiintorastit
Kiintorastit

(Huom! Tulosta kartta A4 koossa, niin mittakaava pysyy oikeana)

Rastikoodeja ei julkisteta www-sivuillamme. Listan rastikoodeista ja alkuaineiden lyhenteisiin perustuvista ratavaihtoehdoista saat nuorisokeskus Villa Elbasta luontokoulusta.

Palauteet, tiedustelut, kehittämisehdotukset ja vikailmoitukset Luontokouluun, p. 050- 366 1833, sähköposti: luontokoulu (at) kokkola.fi

Radan toteutuksesta vastaa Vesa Sainio.

Kiitokset kartasta Kokkolan Suunnistajat ry :lle sekä maanomistajille!


Luontokouluohjaajat p. 050 366 1833!