Luontokoulu

Luontokoulu_logo
Luontokoulu
Kokkolan luontokoulu

Kokkolan luontokoulu toimii osana Nuorisokeskus Villa Elbaa ja sijaitsee Kokkolan Vanhansatamanlahden rannalla, Rummelön lintuvesialueen kupeessa. Luontokoulu on perustettu keväällä 1992 ja se on yksi Suomen vanhimmista luontokouluista.

Luontokoulun tehtävänä on tukea koulujen ja päiväkotien antamaa ympäristökasvatusta ja kestävän kehityksen kasvatusta paikallisesti ja alueellisesti. Tavoitteenamme on tarjota positiivisia elämyksiä luonnossa, herättää kiinnostusta luontoa kohtaan ja kasvattaa vastuullisuuteen ympäristöä ja muita ihmisiä kohtaan.

Järjestämme

- luontokoulun kummiluokkatoimintaa Kokkolan alakoulujen luokille nuorisokeskus Villa Elban lähiympäristössä

- kiertävää luontokoulutoimintaa Pietarsaaren, Pedersören ja Uudenkaarlepyyn alueen ruotsinkielisille kouluille (vuodesta 2006 lähtien toimintaa on tukenut Svenska kulturfonden)

Tutkimus meneillään
Tutkimus
- leirikouluja koululuokille

- päiväretkiä koululuokille ja päiväkotiryhmille

- ohjelmapalveluita erilaisille ryhmille

- koulutusta opetuksen ja kasvatuksen parissa työskenteleville

Luontokoulussa oppiminen on kokemuksellista, elämyksellistä ja toiminnallista. Oppimisen lähtökohtana ovat omat kokemukset ja havainnot, siksi vietämmekin suurimman osan päivistä ulkosalla vuodenajasta riippumatta.

Meille tärkeitä arvoja ovat vastuullisuus muita ihmisiä ja ympäristöä kohtaan, psyykkinen ja fyysinen turvallisuus sekä erilaisuuden hyväksyminen.

Olemme valtakunnallisen luonto- ja ympäristökasvatuksen tukiverkoston (LYKE) aktiivinen jäsen. Kokkolan luontokoulu on sertifioitu LYKE -verkostossa kehittämiskeskukseksi. Olemme siis sitoutuneet edistämään ja kehittämään monipuolisesti ympäristökasvatusta omalla toimialueellamme. Myös omat toiminnan periaatteemme ovat kestävän elämäntavan mukaisia.

Osana kansainvälisesti tunnettua valtakunnallista nuorisokeskusta meillä on myös yhteyksiä ulkomailla toimiviin ympäristökasvatuksen, kestävän kehityksen kasvatuksen ja seikkailukasvatuksen toimijoihin.

Luontokoululla on oma luokkahuone ja laboratorio. Luontokoulussa työskentelee ympärivuotisesti kolme työntekijää.


Lisäksi
- järjestämme kerhotoimintaa (kiipeilykerho)
- järjestämme erilaisia tapahtumia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa
- olemme mukana eri kehitysprojekteissa (alueelliset, kansalliset ja kansainväliset projektit)
- lainaamme ympäristökasvatukseen liittyviä opetusvälineitä ja kirjoja
- olemme alueellinenVihreä Lippu- edistäjä


LYKE
LYKE-logo
Olemme osa luonto- ja ympäristökasvatusta sekä kestävän elämäntavan kasvatusta tukevien toimijoiden LYKE-verkostoa. Lisätietoa verkostosta täältä!


Luontokoulun ohjaajat p. 050 366 1833, luontokoulu@kokkola.fi