2016 on Nuorisokeskus Villa Elban 25-vuotisjuhlavuosi!

9.3.2016

Tervetuloa kanssamme juhlistamaan 25 vuotista toimintaa nuorten hyväksi!

Villa Elba on edelläkävijä suomalaisessa ja kansainvälisessä nuorisotyössä. Keskeinen tehtävämme on kehittää uusia tapoja auttaa ja tukea nuorten kasvua ja kehitystä, samalla kun tuotamme kovasti tarpeellisia palveluja lapsille ja nuorille.

logo
logo
Juhlavuotta vietämme toivottamalla Sinut osallistumaan tapahtumiin, tilaisuuksiin ja toimintaamme. Avaamalla toimintamme haluamme avoimesti näyttää miten monella tavalla vaikutamme nuorten elämänlaatuun käytännössä ja arjessa.

Alla on tämänhetkinen lista tapahtumista, joihin voit osallistua. Listaa päivitetään kuukausittain ja tulee siis olemaan up-to-date koko vuoden.  Ota rohkeasti yhteyttä!

Yritykset, organisaatiot ja yksityiset henkilöt voivat myös käyttää Villa Elban palveluja. Tekemällä niin, tuet suomalaista nuorisotyötä!

Hyvää juhlavuotta meille kaikille!

Catarina Silvander, toimitusjohtaja


Ostamalla palveluja Villa Elbasta tuet suomalaista nuorisotyötä!

Elba 25 v logo_1.jpg


Villa Elban juhlavuoden logo tulee näkymään mainoksissamme,
sähköposteissa, tiedotteissa ja banderolleissa.


JUURI NYT AJANKOHTAISIA TAPAHTUMIA!

Kaikille avoin 25 vuotis juhlaseminaari Villa Elbassa lähestyy!

Lue lisää!

Tonttujen aikaa!

Perinteinen tonttupolku avaa jälleen joulukauden. 8.12. Elbassa vilisee tonttuja ja lapsia, perheitä! Mehu on lämmintä, piparit maukkaita. Mahdollisuus tilata riisipuuroa erikseen! Lue lisää!

 

 


ulkolainen ryhmä.jpg

Kutsu infopäivään!

”Ryhmämuotoisen Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) ABC”

Aika: 24.11.2016 klo 10.00-15.30

Paikka: Nuorisokeskus Villa Elba (Sannanrannantie 60, Kokkola)

Ryhmä-EVS:n ABC tutustuttaa sinut eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun (European Voluntary Service, EVS) ja miten sitä voidaan toteuttaa ryhmämuotoisina hankkeina esimerkiksi sosiaalisen nuorisotyön välineenä.

Erasmus+ -rahoituksella toteutettu ryhmämuotoinen EVS tuo organisaatiolle joukkovoimaa ja konkreettista apua lyhytkestoisten projektien toteutukseen. Kansainvälisen mausteen lisäksi vapaaehtoiset tuovat projektiin omaa osaamistaan ja uusia näkökulmia. Ryhmämuotoisena vapaaehtoispalveluna voidaan toteuttaa esimerkiksi:

  • keskeytynyt tai toteuttamatta jäänyt projekti kuten erilaiset kunnostustyöt
  • urheilu- tai kulttuuritapahtuma

Infopäivän aikana saat ideoita vapaaehtoispalvelun suunnitteluun, hallinnointiin ja käytännön toteutukseen. Samalla pääset verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa. Kokemuksia ja käytännön vinkkejä jakavat Villa Elban edustajat, joilla on jo monen vuoden kokemus sekä eurooppalaisten nuorten vastaanottamisesta että suomalaisten nuorten lähettämisestä Eurooppaan. Tutustumme myös ryhmämuotoiseen Elf Around –hankkeeseen, jossa 18 nuorta harjoittelevat työelämätaitoja järjestämällä tonttupolun ja tonttukoulun paikallisille kouluille ja päiväkodeille.

 Koulutus on tarkoitettu kaikille ryhmämuotoisesta vapaaehtoispalvelusta kiinnostuneille.

Infopäivän järjestävät Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO

yhteistyössä Nuorisokeskus Villa Elban kanssa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Koulutus on sinulle maksuton ja sen aikana tarjotaan aamukahvi ja lounas. CIMO korvaa jälkikäteen osallistujien matkakulut edullisinta julkista matkustustapaa käyttäen. Paikalle on mahdollista tulla jo edellisenä iltana 23.11., jolloin CIMO maksaa majoituksen ja iltapalan.

Ilmoittautumisaika päättyy 10.11.2016.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta:

https://www.webropolsurveys.com/S/DB9FC08658410999.par

Kuljetukset: Järjestämme yhteiskuljetuksen Kokkolan rautatieasemalta Villa Elbaan keskiviikkona 23.11. klo 19.45 sekä torstaina 24.11. klo 15.45 Villa Elbasta rautatieasemalle.

Lisätietoja koulutuksesta saa Jutta Kivimäeltä (jutta.kivimaki@cimo.fi tai 0295 338 568)

Päärakennus_joulu.jpg
25 vuotta toimintaa nuorten hyväksi! Juhlaseminaari 25.11.

Villa Elba juhlii tänä vuonna 25:ttä toimintavuottaan. Juhlavuotta vietämme työn merkeissä kutsumalla kaikkia kiinnostuneita osallistumaan tapahtumiin, tilaisuuksiin ja toimintaamme. Avaamalla toimintamme entistä enemmän haluamme avoimesti näyttää miten monella tavalla vaikutamme nuorten elämänlaatuun käytännössä ja arjessa.

naurua_100dpri.jpg

Villa Elba on omalla sarallaan edelläkävijä suomalaisessa ja kansainvälisessä nuorisotyössä. Keskeinen tehtävämme on kehittää uusia tapoja auttaa ja tukea nuorten kasvua ja kehitystä, samalla kun tuotamme kovasti tarpeellisia palveluja lapsille ja nuorille. Tätä työtä tehdään, kuten tiedätte, kansainvälisen nuorisotyön, luontokoulu- ja seikkailutoiminnan sekä sosiaalisen nuorisotyön kautta.

25.11 järjestämme kaikille kiinnostuneille avoimen seminaarijuhlan juhlistaaksemme tätä tärkeätä asiaa. Juhlapuheen pitää Veikkauksen yhteysjohtaja Hannu Kareinen. Ohjelmaan mahtuu myös vilahduksia yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kokemuksista kanssamme työskentelystä sekä tietysti maittava buffet. Tervetuloa!

Syksyn aikana jatkamme keväällä hyväksi havaitun tavan jakaa tietoa tapahtumista nettisivuilla ja somessa, Listaa päivitetään kuukausittain.  Ota yhteyttä kun löydät jotain mielenkiintoista!

Juhlat siis jatkuvat!

Ihmisoikeuskasvatus nuorisokeskuksissa koulutus 14.-17.11.2016 oli tiivistä, mutta hyvin antoisaa. 15.11 tilaisuus oli avoinna yleisölle.

Nuorisotiedotus nuorisotiloilla

Mobiili nuorisotiedotus –hanke vierailee syyskuussa Keski-Pohjanmaan alueen nuorisotiloilla, kutsuen nuoria mukaan suunnittelemaan tieto- ja neuvontapalveluiden tulevaa toimintaa. Tulossa on syksyn mittaan ainakin kansainvälisiä teemailtoja, sekä alueen nuorten vaikuttajien kohtaaminen.

Myötätuuli-valmennuksessa tapahtuu

Sosiaalisen nuorisotyön suosio on jatkunut edelleen ja meille syksy on kiireisintä aikaa. Erilaisia ryhmiä on ollut valmennuksessa jo tähän mennessä 13 ja viimeisimmät ryhmät tulevat lokakuun loppupuolella. Ryhmien pääasiallinen tavoite on ryhmäytyminen, nuorten itsetunnon lisääntyminen ja sosiaalisten taitojen vahvistaminen. Ryhmien ohjelmien sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmien lähettävän tahon kanssa ja myös nuorten toiveet kuullaan. Olen sisällyttänyt valmennukseen myös intiaanikulttuurista peräisin olevan Spirit Spot – hetki aikaa osion, jolloin nuoret harjoittelevat yksin oloa Villa Elban kauniissa luonnossa ilman elektronisia laitteita. Jokaiseen Spirit Spot hetkeen annan teeman mietittäväksi esimerkiksi ”mikä elämässä on hyvin” tai ”haaveet ja toiveet tulevaisuudessa”. Hetken jälkeen kokoan ryhmän ja käymme läpi teeman aiheen. Villa Elba on tunnettu myös kansainvälisyydestä ja tämä näkyy myös sosiaalisen nuorisotyön valmennuksen sisällöissä. Myötätuulta syksyynne toivottaa Sosiaalisen nuorisotyön koordinaattori Päivi Myllykangas

Tonttupolku päiväkotiryhmille

Perinteinen ja huippusuosittu Villa Elban Tonttupolku on aamupäivän kestävä tapahtuma päiväkotiryhmille, 5 päivää marraskuun lopulla.

Quality without cooperation is not enough! seminaari

ENYC (European Network of Youth Centres) verkoston toimijat sekä siihen liittymisestä kiinnostuneet tahot tapaavat 18–23.9.2016 Nuorisokeskus Vasatokassa Inarissa Villa Elban järjestämässä seminaarissa.

CIMOn rahoittaman seminaarin aikana nämä kansainvälistä nuorisotyötä tekevät tahot pohtivat kuinka nostaa esiin ihmisoikeuskasvatusta toiminnassaan. Pakolaistilanne Euroopassa puhuttaa myös verkostoamme ja tarvitsemme lisää tekoja rasismin ja suvaitsemattomuuden ehkäisemiseksi. Seminaarin avulla kehittämme ihmisoikeuskysymyksien esiintuomista hankkeissamme ja siten edistämme nuorten tietoisuutta ihmisoikeuksista. Haluamme myös tuoda esiin näkökulmia ihmisoikeuskasvatukseen Euroopan eri kolkista.

Tulovalmennus

26.9–1.10 Villa Elbassa kokoontuu n. 60 eri puolille Suomeen äskettäin saapuneita EVS (European Voluntary Service) vapaaehtoistyöntekijöitä CIMOn järjestämään tulovalmennukseen. Viikon aikana osallistujat saavat tietoa Suomesta, kulttuurista ja kielestä sekä vapaaehtoistyön säännöistä ja periaatteista. Tärkeä osa tulovalmennusta on myös tutustuminen muihin vapaaehtoistyöntekijöihin ja kokemusten ja tuntemusten vaihto.

Euroopan neuvoston ihmisoikeuskasvatus-koulutus Villa Elbassa

Kutsumme kaikkien Nuorisokeskusten henkilökuntaa 14–18.11. Villa Elbaan kehittämään osaamistaan ihmisoikeuskasvatuksen parissa ja saamaan uusia työmenetelmiä. Lisätietoja tulee pian!

Kiipeilykerho

Kiipeilykerho Villa Elban luontokouluohjaajan vetämänä 3.-9.luokkalaisille aina koulumaanantaisin.

KEVÄÄN JA KESÄN MENNEET TAPAHTUMAT ELBASSA

26.7.

24.7.-31.8. Elbassa Lions-järjestön nuorisoleiri, jossa on osallistujia 18:a maasta!  Ohjelmassa on perinteistä leirielämää, mutta myös vierailuja lähikuntiin.

Elokuussa suosittu Kokkolan kaupungin nuorisotoimen ja Villa Elban yhteinen musiikkitäytteinen Euromance -leiri.  Leiri kulkee nykyään nimellä Eurogig!

Silloin soi Elbassa musiikki, lisäksi tanssia ja liikkuvuutta sydämen kyllyydestä!

euromance
Euromance


Kesän ja syksyn aikana seurakunnat ja eri nuoriso-organisaatiot järjestävät erilaisia kokous- ja koulutustilaisuuksia. Uuden kauden edessä tarvitaan uutta energiaa ja näkökohtia.

Syksyllä järjestetään jälleen monta leirikoulua!

Hauskaa siis tiedossa, yhdessäoloa, yhteisöllisyyttä, nuorta energiaa.

 

5.7.2016

Oltiin sekä Porissa että Kaustisella!

Olimme mukana Porissa Kansalaistorilla, yhdessä SNK:n  (Suomen Nuorisokeskukset) kanssa 11.-13.7. sekä Kaustisella lauantaina 16.7. omassa teltassa yhteistyökumppanimme Veikkauksen kanssa! Moni kävi tutustumassa ja otti osaa arvontoihin!

Kaustinen.jpgpori.jpg

15.6.2016

Elban kesäleirit!

Kokkolan kaupungin kesäkuun leirit koululaisille käynnisti vilkkaan leirikesän. Elbassa vilisi kesälaitumelle kirmaavia lapsia. Myös eri yhdistyksien leirit kaikkialta Suomessa, Kokkola Cup ja useat kesätilaisuudet, kuten häät ja sukujuhlat värittävät Elban kesää.

Iloista kirkunaa ja seikkailunodotusta, nauravia suita ja tuikkivia silmiä, niistä on tämän kesän Elba tehty.

kesäleirillä
kesäleirin iloja

Deal with it! Konfliktin hallinta -seminaari

9-14.5 järjestämme kansainvälisen konfliktin hallinta seminaarin. Seminaarin aikana tutustumme erilaisiin menetelmiin ja hyviin käytänteisiin liittyen konfliktiin hallintaan kansainvälisissä nuorten aktiviteeteissa. Seminaariin osallistuu n. 20 nuorten kanssa toimijaa Euroopan eri maista. Seminaarin rahoittaa Erasmus+ ohjelma.

Soita lisätietoja Sarianne Lokasaari, p. 044  532 5161

VILLA ELBAN LINNUNPÖNTTÖKAMERAT

Maaliskuussa

2016 asensimme kamerat neljään eri linnunpönttöön. Linnunpöntöt löytyvät pihapiiristä ja kameroista tulee kuva ja ääni langattomasti ruokasalissa oleviin vastaanottimiin. TV-näytöltä voimme näyttää neljän eri linnunpöntön tapahtumia livenä. Kaksi pönttöä on tavallisia pikkulintupönttöjä, yksi pönttö on lepakkopönttö ja yksi pönttö on iso telkkä/isokoskelopönttö. Tervetuloa Villa Elbaan seuraamaan mitä tapahtuu pöntöissä!

Seuraattehan myös YLE:n kampanjaa ”Miljoona linnunpönttöä”? Auta pönttötalkoissa ja laita omia linnunpönttöjä, käy sen jälkeen rekisteröimässä ne täällä:  http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa   

Villa Elban linnunpönttökamerat on toimittanut HandyKam (http://www.handykam.com/)

Wild Kidz Summer!

Lue lisää linkistä!

Nuorisokeskus Villa Elban 25-vuotisjuhlavuoden Talvipäivä

Talvipäivä 13.3.2016 aloitti Elban 25-vuotisjuhlavuoden mukavissa.

Teemana Talvipäivänä oli vapaaehtoistyön merkitys.merkeissä.

Talvipäivä Elbassa
talvipäivänä

Nalletohtorilla oli vastaanotto, (omat nallet tuotiin  mukaan), ponit, työhevosnäytös, Kotipesän kissoja ja paljon muuta!
Klo 12 alkaen oli ohjelmaa Elbasalissa: Taikuri Roope, Sirkuskoulu Mowgliina, RC-lentäjät, ym.
Ilmainen pikkubussikyyditys järjestettiin Sannanrannantiellä.

Mukana Talvipäivänä olivat:

UNICEF   LIONS   MLL   SPR/FRK   KOTIPESÄ   PERÄMERI WINDRIDERS JÄÄSURFFIT   ISOJÄRVEN NUORISOTALO   STALL CLASSIC   LINTUTIETEELLINEN YHDISTYS   NALLETOHTORI   KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO-
HANKE   CIVIC-VOLUNTEERING   TAIKURI ROOPE   MEDIREX   SIRKUSKOULU MOWGLIINA 
ML-YLITALO/KORUJA   REKIKOIRAHARRASTAJAT ja monia muita

Kiitos kaikille mukanaolleille!

Civic Volunteering -hanke

Villa Elba on ollut kumppanina Erasmus+ rahoitteisessa kaksivuotisessa strategisen partneriuden kehittämishankkeessa. Civic volunteering-hankkeen tavoitteena on ollut kehittää yhteistyötä vapaaehtoistyön organisaatioiden välillä, vaihtaa hyviä käytänteitä vapaaehtoistyöhön liittyen ja luoda ryhmänjohtajan koulutusmalli.  Hankkeen aikana on järjestetty koulutusseminaareja, opintovierailuja ja työssäoppimisjaksoja kaikissa neljässä kumppanimaassa Puolassa, Virossa, Iso-Britanniassa ja Suomessa. Talvipäivänä esittelimme hankkeessa tapahtunutta toimintaa, ja 100 ensimmäiselle hankepöytään tutustuvalle annettiin liukuri.

Rasismin vastaisella viikolla tapahtui – EVS-vapaaehtoisten esittely

Viikon aikana teimme tutuiksi lähialueella työskenteleviä eurooppalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä ja  julkaisimme facebook-sivuillamme heidän henkilökuviaan ja ajatuksiaan kulttuurien välisestä oppimisesta.

Hankekoulutus

Kansainvälisten asioiden päivä  - Yhteistyökuviot alueella

21.4.2016 kl. 9.30 – 14.30, Nuorisokeskus Villa Elba, Sannanrannantie 60, Kokkola

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjesti yhteistyössä Nuorisokeskus Villa Elban kanssa kansainvälisten asioiden päivän. Päivä on osa Länsi- ja Sisä-Suomen AVIn alueen kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen kehittämistä.

Päivän aikana on tarkoitus konkreettisesti kehittää yhteistyökuvioita sekä valmistella yhteistyöhankkeita. Toiveena on, että osallistujalla on jo olemassa jonkin hankeidea. Päivä toteutetaan keskustelevana ja osallistujia osallistaen. Päivään toivotaan osallistujia laajasti eri toimialoilta ja kunnista.

Päivä alkoi aluehallintoviraston tarjoamilla aamukahveilla kello 9.30.


Global freezer

Tammikuun paukkupakkasilla kansainväliseen nuorisovaihtoon osallistui 50 nuorta (13-15 v) Espanjasta, Irlannista, Suomesta, Saksasta,

Koulutusseminaari Villa Elbassa 1-8.4.2016

Navigate your inner compass - II edition.

A journey to explore the connection between sexuality and identity

Nuorisokeskus Villa Elbaan tulee 25 nuorten kanssa toimijaa 11 Euroopan maasta Erasmus+ Youth in Action koulutukseen. Koulutus antaa tukea ja metodeja  seksuaalisuuden ja identiteetin käsittelemisestä nuorten kanssa. Koulutus on englanniksi. Ilmoitamme myöhemmin koulutuksen yleisölle avoimen osuuden ajankohdasta.

Tanskasta ja Turkista. Projektin tavoitteena oli lisätä nuorten tietoisuutta ympäristöasioista ja auttaa heitä ymmärtämään kuinka me kaikki olemme vastuussa ympäristöstä ja luonnon suojelemisesta. Projekti toteutettiin EU:n Erasmus+ (Youth in Action) –rahoituksella.

Centers of exellence

Seikkailukasvatus –koulutus, jonka tarkoituksena on luoda Euroopan tasolla ammattilaisten verkosto, joka pystyy toimimaan toistensa sparraajina ja tarjoamaan korkeatasoista tietotaitoa muille. Hankkeen aikana koulutetaan 40 nuorten kanssa toimijaa Suomesta, Itävallasta, Bulgariasta sekä Isosta Britanniasta. Projekti toteutettiin EU:n Erasmus+ (Youth in Action) –rahoituksella.

Wild Kids freezer

Lasten hiitolomaleiri. Wild Kidz-leirillä joukkueet kisasivat erilaisissa seikkailuteh­tävissä sekä ratkoivat visaisia arvoituksia voittaakseen ”Elban Selviytyjä 2016” -tittelin. Ohjelmassa oli retkiä potkukelkoilla, lumikengillä, kävimme pilkkimässä, kisailimme lähiympäristössä ja teimme kai­kenlaista lumesta. Leirille osallistui parikymmentä alakouluikäistä lasta Kokkolasta ja ympäristökunnista. Kuten Elban leireillä yleensäkin, tällä leirillä puhuttiin sekä suomea, ruotsia että englantia.