ASKEL UNICEFILLE

21.8.2018

UUSI MIELENKIINTOINEN UNICEF YHTEISTYÖ!

Askel UNICEFille tuo uutta virtaa työhyvinvointitoimintaan 

Kokkolassa alkava uudentyyppinen liikunta- ja hyväntekeväisyystoiminta, Askel UNICEFille, yhdistää työyhteisöjen henkilökunnan työhyvinvoinnin ja hyväntekeväisyyden. Malli perustuu Suomen UNICEFin uusimpaan kampanjaan, mutta sen paikallinen sisältö on luotu Kokkolassa. Askel UNICEFille on pari tuntia kestävä kävelytapahtuma, joka voidaan yhdistää yritysten ja muiden työyhteisöjen tyhy-toimintaan.

Unicef.jpg


Toiminta tarvitsee paikan. Yhteistyöhön ovat Kokkolassa ryhtyneet UNICEFin Kokkolan vapaaehtoisryhmä ja Nuorisokeskus Villa Elba, joka kokous- ja juhlapalvelujen lisäksi tarjoaa tiloja työhyvinvointitoimintaan.

- Villa Elballa on yhteiskunnallinen tehtävä tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Yhteistyö UNICEFin kanssa Askel-kävelykampanjassa lasten asialla on luontevaa kumppanuutta, joka yhdistää nämä molemmat tehtävät, sanoo Nuorisokeskus Villa Elban toimitusjohtaja Catarina Silvander.

Askel UNICEFille -kävelyn voi varata tyhy-ohjelman tai kokouksen yhteyteen Villa Elbasta.

Kävelystä työnantaja sitoutuu lahjoittamaan UNICEFillle yhdessä sovitun summan. Lahjoitetulla summalla on suuri merkitys lasten tulevaisuudelle: esimerkiksi telttakoulun saa noin 1600 eurolla ja viisi School in a box -koulutarvikelaatikkoa maksaa 925 euroa. Askel-ohjelmassa kävellään noin viiden kilometrin reitti. Sen varrella on rasteja ja pieniä tehtäviä, jotka liittyvät UNICEFin toimintaan.

-Uskomme, että osallistuminen tällaiseen päivään jää mieleen pitkäksi aikaa ja siitä saa hyvän mielen. Se voi lisätä työyhteisön yhteenkuuluvuutta ja yhteiskuntavastuuta. Liikunnan tuoman hyvän mielen lisäksi osallistujat saavat iloa kaikkein vähäosaisimpien lasten auttamisesta, sanovat kävelykampanjan Askel UNICEFille -vastaavat Marja-Leena Pajunpää ja Elina Riippa Kokkolan vapaaehtoisryhmästä.

Aiheeseen liittyvä kuva

UNICEF on maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö, jonka työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen. Sen tärkein tavoite on perusoikeuksien eli terveyden, koulutuksen ja tasa-arvon sekä turvan takaaminen jokaiselle lapselle. UNICEF toimii yhdessä kumppaneidensa kanssa 90 maassa. Lastenjärjestö toimii siten, että se kouluttaa paikallisia ihmisiä mm. opettajiksi ja sairaanhoitajiksi. Tieto menee paremmin perille, kun kouluttajana toimii oman maan kansalainen, joka tuntee tavat ja perinteet. Näin toimitaan esim. perhesuunnitteluasioissa ja tyttöjen ympärileikkausten estämisessä.

Suomen UNICEF kerää varoja ja vaikuttaa lapsen oikeuksien toteutumiseen, terveyden, hygienian ja koulutuksen parantamiseen. YK ei rahoita UNICEFin toimintaa, vaan kaikki varat sen työhön tulevat lahjoituksina valtioilta, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Varaukset ja tiedustelut Askel Unicefista, kokouksista tai TYHY-ohjelmista: Villa Elba: 06 8313 400, elba@kokkola.fi

Lisätiedot Unicef Kokkolan vapaaehtoisryhmä:

Marja-Leena Pajunpää, 050 528 5921

Elina Riippa, 040 758 8548