Suomen Nuorisokeskusyhdistys 25 vuotta

16.1.2018

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Suomen Nuorisokeskusyhdistyksen juhlavuoden suojelijaksi

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry viettää 25. toimintavuottaan vuonna 2018. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja turvaaminen vaatii tietoisia toimenpiteitä, rakenteita ja resursointia. Juhlavuonna SNK ry muistuttaa ponnekkaasti valtakunnallisissa nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön tärkeydestä mm. järjestämällä avoimet ovet kaikkiin verkoston nuorisokeskuksiin, kokoamalla nuorisotyön vaikuttajia yhteen yhdenvertaisuus- ja hyvinvointiteemojen seminaareihin sekä järjestämällä koulutusta moninaisuuden ja tasavertaisuuden toteutumisesta nuorisotyön kentällä. 

Nuorisokeskus Villa Elba on yksi Suomessa toimivista nuorisokeskuksista. Villa Elba on keskittynyt erityisesti nuorten tukemiseen kansainvälisen nuorisotyön ja ympäristökasvatuksen kautta.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö
SN
-Presidentti Niinistö on usein nostanut esille nuorten syrjäytymisen ehkäisyä ja olen todella iloinen siitä, että  hän myös arvostaa työtämme nuorisokeskuksissa, iloitsee toimitusjohtaja Catarina Silvander.

–Meille on arvokasta, että tasavallan presidentti kunnioittaa työtämme olemalla juhlavuotemme suojelija ja osoittaa täten lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tehdyn työmme tärkeyden, toteaa SNK ry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilä. 

Eija Pietilä iloitsee, että tasavallan presidentin ele välittää kiitoksen erityisesti nuorisokeskusten työntekijöille heidän tekemästään työstä. Pietilän mukaan tämä on osoitus myös siitä, että nuoriin pitää panostaa ja yhdessä luoda edellytyksiä parempien kasvuolosuhteiden ja valoisamman tulevaisuuden puolesta. 

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry on nuorisolaissa mainittujen nuorisokeskusten yhteistyötä, palveluita ja kehittämistä koordinoiva taho. Erityistehtävänä SNK ry koordinoi ja kehittää myös suomalaista seikkailukasvastusta ja ylläpitää seikkailukasvatusverkostoa. Suomen nuorisokeskusyhdistystä ja yhdeksää nuorisokeskusta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö veikkausvoittorahoista. SNK ry on toiminut OKM:n nuorisoyksikön palvelu- ja kehittämiskeskuksena vuosina 2010–2017. 

Lisätietoja:

Eija Pietilä 

toiminnanjohtaja 

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry 

p. 040 162 5453 
eija.pietila(at)snk.fi


SNK juhlavuoden logo
Juhlavuoden logo