Pitkospuiden avaus 11.10.2017

12.10.2017

Villa Elban pitkospuiden jatko-osa avattiin juhlallisin menoin 11.10.2017 

Pitkospuutjatko_1.jpgVilla Elban toimitusjohtaja Catarina Silvander lausui tervetulosanat ja kiitti projektin mahdollistavia rahoittajia ja yhteistyökumppaneita.

Projektin rahoitukseen ovat osallistuneet Brita Maria Renlund säätiö, FreePort Cobalt sekä Ermasmus+ hankerahoitus. Yhteistyökumppanina on ollut Kokkotyösäätiö.

Villa Elban kehittämispäällikkö Heli Lehto kertoi polun tässä vaiheessa olevan 640 m pitkä, sekä projektin vaiheista ja taustoista ja kiitti tekijöitä ja tukijoita. Paikalla oli myös nuoria, jotka ovat osallistuneet pitkospuiden rakentamiseen.

Ympäristösihteeri Juhani Hannila Kokkolan ympäristötoimelta kehoitti paikalla olleita vieraita käymään kuuntelemassa varsinkin kevään ääniä luonnossa, johon on nyt yhä helpompi kaikkien päästä. Pitkospuita pitkin pääsee luontoon kaikkina vuodenaikoina, mutta keväällä linnut, sammakot ja metsän elämä kuuluu selvemmin.

Toimitusjohtaja Jöran Sopo FreePort Cobaltin Kokkolan tehtaalta kiitti Nuorisokeskus Villa Elbaa, joka tekee arvokasta ja ainutlaatuista nuorisotyötä yli rajojen ja kertoi edelleen, että kohde lahjoitukselle oli selvä kun kuulivat Elban aikeista jatkaa jo muutama vuosi sitten aloitettua pitkospuuprojektia.

Avajaisten juhlapuhuja Kokkolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Tiina Isotalus kiitti kaupungin ja kaupunkilaisten puolesta tähdentäen kuinka tärkeätä on ottaa huomioon eri ryhmiä, vanhuksia, liikuntarajoitteisia ja lapsiperheitä lastenvaunuineen; nyt kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet käydä esteettä luonnonhelmassa.  

 Pitkospuut4.jpg

Pitkospuuprojekti_minua saa halata.jpg

Pitkospuut6.jpg


Pitkospuuavajaiset_Hannila.jpg


Pitkospuu5.jpg


Pitkospuu_kahvilla.jpg

Pitkospuuprojekti_Elban tyttöjä nuotiolla.jpg