Mobiili nuorisotiedotus -hanke

19.10.2016

Mobiilitiedotus -hanke

Keski-Pohjanmaan alueella toimii Villa Elban koordinoima ja Opetus – ja kulttuuriministeriön rahoittama nuorten tieto – ja neuvontapalveluiden kehittämishanke. 

Tieto –ja neuvontapalveluiden tarkoituksena on vastata nuorten erilaisiin tiedontarpeisiin, ja siten tukea nuorten itsenäistymistä, yhteiskunnallista vastuullisuutta ja elämänhallintaa. Hankkeen päätavoitteena on vertaistiedottamisen ja verkkopalvelun kehittäminen sekä alueen nuorten kanssa toimijoiden koulutus.

Hankkeen aikana hanketyöntekijä kiertää säännöllisesti kunnissa tiedottamassa nuorille, kehittämässä vertaistiedottamisen palvelua sekä verkkopalvelua ja yhteistyössä aluekoordinaattorin kanssa myös järjestämässä koulutusta nuorten kanssa toimijoille.

Syksyn aikana on kerätty nuorisotiloilla tietoa nuorten tiedontarpeista ja järjestetty Perhossa, Lestijärvellä, Halsualla ja Vetelissä nuorisovaltuustoinfoja. Perustettavista nuorisovaltuustoista on tarkoitus valita viestintävastaavat, joista kootaan vertaistiedottamisen ryhmä.

30.11 on tulossa Toholammilla Nuoret kohtaa nuoret- tapahtuma, joka kerää kokoon alueen nuorisovaltuustot, ja he pääsevät jakamaan toisilleen tietoa nuorten vaikuttamisesta eri kunnissa. Lisäksi tulossa on nuorille suunnattu verkkopalvelun nimikilpailu.

Ensi vuoden puolella keskitymme enemmän verkkopalvelun kehittämistyöhön, sekä edelleen vertaistiedottamisen kehittämiseen.

Tieto –ja neuvontapalveluita kehittämällä haluamme taata kaikille keskipohjalaisnuorille yhdenvertaisen mahdollisuuden tieto- ja neuvontapalveluihin. Hankkeen avulla toivomme löytävämme Keski-Pohjanmaalle sopivia nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden käytäntöjä, ja että ne saadaan juurrutettua vakiintuneiksi toimintatavoiksi.

Mobiilitiedotus.jpg