Lasten Joulurauhan julistus 28.11.

22.11.2018

Lasten joulurauhan julistus 28.11.

Lasten joulurauha kertoo, mitä lapset joulultaan toivovat 

Lapset ja nuoret ansaitsevat oman joulurauhan julistuksen. Suomen nuorisokeskukset juhlivat 25-vuotiasta keskusyhdistystään julistamalla lasten ja nuorten joulurauhan 28.11.2018.  Julistus pohjautuu lasten ja nuorten ajatuksiin joulusta ja joulurauhasta.

Joulu on kaikkien juhla, mutta erityisellä tavalla se on lasten suuri juhla. Lapset ja nuoret odottavat joulultaan ennen kaikkea kiireetöntä yhdessäoloa perheen, läheisten, sukulaisten ja kavereiden kanssa.

– Olemme varmasti kaikki samaa mieltä, että lapset ovat joulurauhansa ansainneet. Tämän päivän aikuisten hektinen elämä on syytä rauhoittaa edes jouluksi. Kuten palautteista olemme saaneet lukea, lapset toivovat joululta ihan tavallisia perheen yhdessäoloon liittyviä asioita. Kiireetön yhdessäolo perheen ja suvun kesken on tärkeää, kertoo Suomen nuorisokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Pietilä.

- Lapset ansaitsevat olla joulun keskiössä, lisää Villa Elban toimitusjohtaja Catarina SIlvander

Joulurauhan julistus on perinne, joka johdattaa joulun viettoon ja julistaa joulun alkaneeksi. Suomen nuorisokeskusten lasten joulurauhan julistuksessa on ainesta paikalliseksi jouluklassikoksi.

Nuorisokeskus Villa Elba osallistuu alueen lasten joulurauhan julistukseen kysymällä koululailta minkälaisesta joulusta he pitävät ja mitä siihen toivovat. Vastaukset kootaan n. 3 minuutin pituiseen videoon. Video esitellään 28.11 mm. alueelliselle sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja se tulee myös näkymään SOMEssa. Videoprojektia totetuttamassa on mukana Villa Elban Eurooppalaiset Vapaaehtoiset.

Julistetaan siis täten yleinen lasten ja nuorten joulurauha kehottamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettäviä kysymään ja huomioimaan mitä lapset ja nuoret joulurauhaltaan toivovat

Julistetaan siis täten yleinen lasten ja nuorten joulurauha kehottamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettäviä kysymään ja huomioimaan mitä lapset ja nuoret joulurauhaltaan toivovat

Lasten ja nuorten hyvinvointia turvaamassa 

Sauli Niinistö.jpg

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry viettää 25. toimintavuottaan vuonna 2018. Juhlavuoden suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juhlavuonna nuorisokeskukset ja keskusyhdistys muistuttavat ponnekkaasti lasten ja nuorten oikeuksista sekä valtakunnallisissa nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön tärkeydestä.  

– Lasten joulurauha julistetaan nyt ensimmäistä kertaa nuorisokeskuksissa samana päivänä. Teemme tästä jokavuotisen perinteen. On ilo tuottaa lapsille ja perheille mukava pieni yhteinen hetki joulukiireiden keskellä. Julistuksen tarkoitus on herättää meitä aikuisia huomioimaan lapsia paremmin, tuumaa Pietilä. 

– Työtä nuorisokeskuksissa tehdään lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Lapsiin ja nuoriin panostamalla edistämme parempia kasvuolosuhteita ja valoisampaa tulevaisuutta, Pietilä painottaa.

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry on nuorisolaissa mainittujen nuorisokeskusten yhteistyötä, palveluita ja kehittämistä koordinoiva taho. Erityistehtävänä SNK ry koordinoi ja kehittää myös suomalaista seikkailukasvastusta ja ylläpitää seikkailukasvatusverkostoa. Suomen nuorisokeskusyhdistystä ja yhdeksää nuorisokeskusta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö veikkausvoittovaroista.


lasten_joulurauha_2018.jpg


Lisätietoja: 

Eija Pietilä, toiminnanjohtaja

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry p. 040 162 5453 eija.pietila(at)snk.fi

sekä:

Catarina Silvander, toimitusjohjtaja

Nuorisokeskus Villa ELba, 050 5206362

catarina.silvander@kokkola.fi

elba_netti.jpg
Kuvat: vuosi 2018 Tontut. EVS-nuoria Euroopasta, jotka ovat valmistelleet ja ohjaavat Tonttupolun.

Kuvaaja: Marita Mattila.

Tonttu lepää
Tonttu lepää

Polulla menossa
Polulle menossa